EventSilkeborg er født med ét altoverskyggende formål: At udvikle Silkeborgs eventmiljø.
På tværs af musik, kunst, kultur, sport og erhverv. På tværs af venues, form, indhold og struktur. På tværs af medier og mennesker. På tværs af Silkeborg.
Vi ønsker at løfte ambitionsniveauet, interessen og synligheden.
Og en helt masse andre ting, man kunne forvente en politiker ville sige. Og høre.
Men det giver kun mening, hvis effekten kan mærkes i byen og ikke kun aflæses på papir. Derfor starter vi altid med udgangspunkt i arrangørerne.

Så hvordan kan vi hjælpe DIG?

Blog

 / Festival  / Silkeborg er en helt unik festivaldestination

Silkeborg er en helt unik festivaldestination

European Festival Association har netop udpeget de 715 festivaller i 39 lande, som har fået tildelt det officielle EFFE-kvalitetsmærke (Europe for Festivals, Festivals for Europe). To af dem har hjemme i Silkeborg. Det er samme antal som Aarhus og København. Og dobbelt så mange som Hamborg..

 

Det er Riverboat Jazz Festival (21-25 juni) og Festival of Wonder (9-12 november), der er blevet udnævnt til ”bemærkelsesværdige festivaller, der udvikler og iscenesætter kunsten og kulturen, har en stor indflydelse på lokalmiljøet og et globalt udsyn”. EFFE-mærket tildeles altså ikke på baggrund af besøgstal eller billetsalg. Det er selve indholdet i festivallen, der bedømmes af en international jury.

 

Det er første gang at Festival of Wonder, også kendt som dukketeaterfestivallen, modtager EFFE mærket. Ulla Dengsøe, der er kunstnerisk leder for festivallen, er meget begejstret for udmærkelsen, der understøtter den stærke internationale kunstneriske profil, som kendetegner Festival of Wonder.

”Vi har i forvejen mange internationale gæster, som kommer til Silkeborg for at opføre eller opleve teater af en meget høj kvalitet til Festival of Wonder. EFFE-mærket kan være med til at forstærke opfattelsen af festivallen som en kulturoplevelse, der er værd at rejse langt efter.
Desuden er det også et meget værdifuldt netværk at indgå i, når European Festival Association indbyder EFFE-festivalernes ledere til faglige arrangementer med kulturen i fokus.”

 

Riverboat Jazz Festival har omvendt modtaget mærket tidligere og har været EFFE-festival siden 2015. ”Vi er stolte af EFFE-mærket, fordi det markerer os internationalt som en festival, der er bredt inddragende og har stor impact på lokalsamfundet. Det er nogle værdier, der betyder meget for Riverboat og for vores gæster”, siger sekretariatsleder Line-Marie Hougaard Dencker.

 

Hos EventSilkeborg er man også glade og stolte over markeringen. ”Det er altid glædeligt når Silkeborg får international omtale. Jeg talte med Riverboat om EFFE-mærket tidligere på året og jeg anbefalede Festival of Wonder at søge om det. At vi nu har to festivaller med det prædikat i byen er jo virkelig en blåstempling af Silkeborg som kulturby. Det sætter os faktisk på linje med store festivalbyer som København, Göteborg og Edinburgh og sågar over Liverpool, Manchester og Hamborg. Vi håber selvfølgelig at det kan være med til at løfte festivalerne yderligere, tiltrække endnu dygtigere artister og i sidste ende flere gæster til byen”, lyder det fra Michael Tastesen fra eventsekretariatet i VisitSilkeborg.

 

I Danmark har i alt 19 festivaller fået udmærkelsen fra EFFE. Udover Silkeborg har også Aarhus og København 2 EFFE-festivaller.

 

 

http://www.effe.eu/

Ingen kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.